Poex

Košík 0

kabátek mandlí

Jak se u nás šije kabátek pro mandle v čokoládě?

Ořechy v čokoládě nejsou totéž, co čokoláda s ořechy. Základními surovinami jsou sice v obou případech ořechy a čokoláda, liší se však způsob jejich vzájemného propojení. Zatímco tabulka ořechové čokolády vznikne zalitím jader, ořechy v čokoládě získají svou sladkou skořápku tzv. dražováním. Tato starobylá cukrářská technologie spočívá v pomalém nanášení vrstev cukru, medu, nebo v našem případě čokolády, až do vzniku krusty požadované síly.

K dražování se používají speciální bubny podobné stavební míchačce. Otáčení bubnu udržuje jádra ořechů, kousky sušeného ovoce nebo jakoukoliv jinou vložku v neustálém pohybu a zároveň na ně stékají tenké pramínky čokolády, případně jiné polevy. Poleva na povrchu vložky tuhne a postupně se na ni nabalují další a další vrstvy.

Na obrázku jsou mandle tiramisu.

mandle-tiramisu surovina

 

KONTAKT

+420 566 502 711 +420 566 523 824

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Třebíčská 384
594 01 Velké Meziříčí
IČ: 25518356 DIČ: CZ25518356
Nahoru