kabátek mandlí
Jak se u nás šije kabátek pro mandle v čokoládě?
Ořechy v čokoládě nejsou totéž, co čokoláda s ořechy. Základními surovinami jsou sice v obou případech ořechy a čokoláda, liší se však způsob jejich vzájemného propojení. Zatímco tabulka ořechové čokolády vznikne zalitím jader, ořechy v čokoládě získají svou sladkou skořápku tzv. dražováním. Tato starobylá cukrářská technologie spočívá v pomalém nanášení vrstev cukru, medu, nebo v našem případě čokolády, až do vzniku krusty požadované síly.
K dražování se používají speciální bubny podobné stavební míchačce. Otáčení bubnu udržuje jádra ořechů, kousky sušeného ovoce nebo jakoukoliv jinou vložku v neustálém pohybu a zároveň na ně stékají tenké pramínky čokolády, případně jiné polevy. Poleva na povrchu vložky tuhne a postupně se na ni nabalují další a další vrstvy.
Na obrázku jsou mandle tiramisu.
Mandlový koláč
Mandle hranolky 100 g si můžeš objednat zde u nás na eshopu: Mandle hranolky 100 g
Recept:
Ingredience na mandlový koláč:
180g másla, 180 g krupicového cukru, 300 g mandlí hranolek, 125 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva a dvě celé vejce.
Postup:
Měkké máslo vyšleháme do pěny s cukrem, poté přidáme vejce, mandle, mouku a kypřící prásek. Vše dohromady vymícháme do hladkého těsta.
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Formu si vysteleme pečícím papírem, nebo potřeme máslem a vysypeme kokosem nebo moukou. Do formy dáme těsto. Pečeme cca 70 minut dle potřeby.
Dozdobíme zakysanou smetanou se skořicí.
Dobrou chuť.
bimbo
Oblíbená dětská extrudovaná křupka s jahodovou příchutí!
Etrudování:
Extruze je způsob technologické úprav, při které se namletá obilovina nebo luštěnina protlačuje extruzním válcem, čímž se zahřeje, odpaří se z ní voda a výrobek expanduje.
Výsledkem jsou křehké a nadýchané „křupky“.
čokoočka!
! Novinka nejen pro děti !
Čokoočka s papouškem a spoustu barevných čoko-oček.
Objednáš zde: čoko-očka